Tinkle Alarm is ontstaan, nadat kort na elkaar de portemonnee van de moeder en schoonmoeder van Miriam Schreurs gerold waren. Ze zag bij de beide moeders hoeveel impact de diefstal had. Er moest toch een eenvoudige oplossing zijn om veiliger over straat te kunnen zonder dat je angst hoeft te hebben voor diefstal? Na verschillende prototypes en onderzoek werden het de gepatenteerde anti-diefstalbelletjes, zoals ze nu verkocht worden. Het zijn inmiddels bijzondere sieraden geworden.

Plasticvrije keuze zonder compromissen op kwaliteit

We doen hier veel meer dan alleen sieraden maken. In de Apeldoornse sociale onderneming worden unieke producten gecreëerd om zo veel mogelijk mensen een werkplek te geven. In het bedrijf kan iedereen haar talenten inzetten, ongeacht onderwijsniveau of werkervaring. Zo worden er bij het bedrijf bijzondere materialen gemaakt van afval van tomaten. Er is grafische vormgeving, drukwerk en een afdeling administratie. “We zijn een vergaderloos bedrijf”, legt Miriam uit. “Iedereen kan gewoon binnen komen lopen en ik heb geen eigen kantoor".

De talenten die anders nauwelijks ingezet worden, zijn bij ons van grote waarde. Bij Tinkle Alarm krijgen deze talentvolle mensen daarom de kans om hun waarde te ontdekken, verder te ontwikkelen en in te zetten. Er is veel aandacht voor eigenwaarde, een gezonde leefwijze, zelfstandigheid en een arbeidsritme aangepast aan ieders behoeften. Het gevoel “wij doen het samen” staat centraal.

Gemaakt door unieke ambachtslieden

Miriam werkt veel samen met Apeldoorn Werkt Mee. Dit is een werkwijze voor zowel de Wmo als de Participatiewet. Het is bedoeld voor inwoners die (weer) willen meedoen en op weg zijn naar betaald werken, maar hier niet binnen een jaar zicht op hebben.” Dit is essentieel voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Miriam. Het doel is meedoen aan de arbeidsmarkt, al dan niet betaald. 

Succesvol ben je als je met jouw unieke talent kunt bijdragen aan het geheel. Als innoverende ondernemer kijk ik in mijn bedrijf vooral naar drie dingen: mens, maatschappij en duurzaamheid. De ontwikkeling moet duurzaam zijn voor de mens. Dan hebben we niets bereikt. Bij ons kan iedereen al dan niet bijdragen.”.