Het levenslicht van i-did

Mireille (founder & director van i-did) zag dat haar Koerdische vriendin, een hoogopgeleide vluchteling, steeds maar niet mee kon doen in onze maatschappij. Toen heeft Mireille in 2009 i-did opgericht met het doel: sociale inclusie door middel van werk. i-did is begonnen als een Slow Fashion label en na vele hoogte- en dieptepunten, moest er iets veranderen.
Toen eind 2012 Michiel (director van i-did) erbij kwam, kwam al snel de enorme textiel afvalberg ter sprake. Hoe mooi als wij hierbij kunnen helpen om dit beetje bij beetje op te ruimen? Hierdoor is ons prachtige gerecyclede vilt ontstaan. Eerst verklaarden ze ons voor gek, nu jaren later laten we nog steeds zien hoeveel moois er gemaakt kan worden van oud textiel.

Wij begeleiden mensen naar werk

Ik zie je denken. Iedereen kan in deze tijden toch aan het werk als ze willen? Nou, er zijn maar liefst 300.000 mensen die momenteel in de langdurige bijstand zitten. Zij hebben te maken met multiproblematiek. 

Oftewel problemen op meerdere leefgebieden. Ze willen wel, maar hebben een duwtje in de rug nodig. Tel daar de uitdijende textielberg, zo’n 330 miljoen kg oud textiel in Nederland per jaar, bij op en je snapt dat er snel iets moet gebeuren.

Hoe wij helpen

​De mensen die nooit of lang niet hebben gewerkt worden bij ons intensief begeleid en gecoacht. Door middel van werk zetten wij in op de ontwikkeling van werknemersvaardigheden. 

Tegelijk ruimen wij de textielberg op. Dat doen we door van oud textiel – zoals bedrijfskleding of consumenten kleding – gerecycled vilt te maken. 

In onze ateliers werken deelnemers zelfstandig mee om van gerecycled vilt prachtige tassen, interieur en accessoires te produceren. 

Oh en als sociale onderneming gaan wij alleen voor maximale duurzame en sociale impact. Winst investeren wij volledig in onze missie. Voor ons een logische keuze om een mooiere wereld te creëren.